2016. november 11. 19:34 - Raptors Airsoft Team

Taktikai Pajzsok

A taktikai pajzsok rendkívül hasznosak lehetnek akkor ha egy szorult helyzetből kell kiszabadulni, vagy ha egy művelet során előre kellene nyomulni, de olyan fokú ellenállással állunk szemben, amihez nincs elég fedezék....

kepernyofoto_2016-11-21_16_29_07.png

Azonban a pajzsnak is megvannak a követelményei.

Magyaországon a legtöbb airsoft játék a Magyar Airsoft Szabályzat 2015 ( továbbikaban.: MASZ 2015 ) alapján zajlik. Tekintsük is át hogy mit ír.

 A szabályzatban találhatunk egy fogalom meghatározást.: Taktikai pajzs-kifejezetten lövedék felfogására épített, a játékszervező álltal jóváhagyott pajzs.

Ezen kívül hivatalosan nincs más, viszont a játékosok egymás között megállapodtak hogy ha valaki pajzsot használ akkor hozzá kizárólag a másodlagos fegyverét használhatja. Ez mind balesetvédelmi mind kényelmi szempontból hasznos volt.

kepernyofoto_2016-11-21_16_28_08.png

 

Felmerülhet a kérdés, hogy miből készíthetünk taktikai pajzsot?

Nos, a szabályzat azt írja hogy lövedék felfogására épített pajzs, szóval egyedül a képzelet szabhat határt hogy miből és milyen pajzsot építünk magunknak. Lehet műanyagból, fából, vagy akár fémből is, ha valósághűbbé szeretnénk tenni a játékélményt.

Mi fából készítettünk, aminek a kukucskálóján olyan rács van amit egyes szemüvegeknél is szoktak használni, valamint úgy építettük ki, hogy a pajzsos mögötti játékos fel tudja támasztani rá a fegyverét.

Mi Raptorok, egyelőre még csak gyakorlunk vele, de várjuk már hogy mikor lesz lehetőségünk használni.

Amint meglesz az első játékélmény, elmeséljük nektek tapasztalatainkat.

Köszönjük hogy elolvastad cikkünket.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://raptors.blog.hu/api/trackback/id/tr1911950547

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása