2017. április 14. 17:11 - Raptors Airsoft Team

A Spartan beszámoló.

Sziasztok, Fish Bait vagyok.

Most egy élménybeszámolót olvashattok a Spartan race-ről, amelyen 2017.04.01 vettünk részt Veszprémben.

A Spartan többször járt már hazánkban, így elég motivációt érezvén magunkon próbára tettük magunkat. Ez természetesen Kumónak köszönhetjük, hiszen ő invitált minket az eseményre. Az eseményen hárman vettünk részt, Kumó, IceMan és jómagam Fish Bait. Aki esetleg nem hallott volna még róla, a Spartan Race egy magasszínvonalon megrendezett akadályfutás. Több nehézségi fokkal rendelkezik Sprint, Super, Beast stb.. Elsőként a Sprinten vettünk részt mivel ez az évadnyitó és a legkönnyebb szint 5+ km és a 20+ akadály, elrontott akadály esetén 30 burpee és általában az akadályokat egyszer lehet megpróbálni teljesíteni. Többféle megpróbáltatás is jelenvolt mire természetesen kellőképpen felkészültünk.

A megmérettetés fizikai erőben, szellemi erőben, ügyességi erőben és végül kitartásban zajlott. A felkészülést egyénileg és persze csoportosan is végeztük. Ez heti rendszerességet igényelt, amelyet a sikeresség érdekében meg is tettünk. Természetesen a felkészülés a Sprint után sem fejeződik be, a továbbiakban tervezzük a nehezebb kategóriák teljesítését is. A Sprint előtt egy nappal felutaztunk szálláshelyünkre. Sajnos Ice nem tudott velünk jönni, így ő másnap csatlakozott hozzánk. Szálláson egy pihenőnap várt ránk, ahol a Sprinten résztvevő több emberrel is megismerkedhettünk.

A reggel kulcsfontosságú szerepet játszott, hisz reggelizni kellett időben és a Sprintre szükséges csomagokat össze kellet készíteni. A helyszínre egy busz segítségével jutottunk ki. Az idő szűkében igyekezni kellett, hogy az adott futamunkat elérjük. A futamok 15 percenként indultak és egy futamon 250fő indult el egyszerre, a részvétel több mint 7ezer fő volt. A regisztrációnál tapasztalt gyorsaság, eligazítási készség szuper volt. Időközben Ice-al is találkoztunk, de a beszélgetés nem tartott soká mivel az én futamom 9:00 kor indult. A rajt előtti bemelegítés megkezdődött, és végül az indítási zónába várakozhattunk egy 5 percet. Ice és Kumó 15 percel későbbi futamon indultak. Az indítási zónába is folyamatos volt a mozgás, pezsgés 1 percre se hagytak minket kikapcsolni.

Elérkezett a rajt, amit egy füst jelzett. A jó időre való tekintettel száraz, jó minőségű pályára számíthattunk. A rajt után közvetlen elkezdődhetett a kihívás, kb 50m után már akadályba ütköztünk. A száláson megismert srácokhoz csapódva alkottunk egy csapatot, így tudtuk egymást támogatni. A távot és az akadályokat a következő kép tartalmazza (Spartan Race honlapján tudtok tájékozódni melyik akadály milyen felépítésű):

unnamed.jpg

Az akadályok között a dárdahajítást, olympus, és a multiring volt a legnehezebb. Itt átlagba mindenki csinált 30 burpeet. A megpróbáltatás igazából a végén volt ahol kb 500m kellett futni egy patakban, illetve a végén kb egy 15m feltöltést kellett átúszni, a nehézség a víz hőfokában volt olyan 10-12fokra tehető. A végén már nem volt megállás nyomni kellett, így szétszakadtunk kicsit egymástól, de mindenki célba ért, sikeresen teljesítve a távot. A célvonal végén már őszinte volt a mosoly az arcunkon. A futam végeztével megszárítkoztunk és körbe néztünk a fesztivál területen.

Maga a Sprint hihetetlen élmény volt, kevés felkészüléssel is lehet érvényesülni itt. Ezzel az éremmel megszereztük a Sprintér járó díjat illetve a Trifekta díj egyik szeletét. A trifekta díj három versennyel érdemelhető ki, a Sprint, a Super,és a Beast. Mi ott leszünk tartsatok velünk, Aroo!

Gyors összefoglaló: https://www.facebook.com/SpartanRaceHungary/videos/1470113953060937/

Fish bait out !

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://raptors.blog.hu/api/trackback/id/tr7212426657

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása