2016. november 10. 10:43 - Raptors Airsoft Team

Az M4/M16/mod replika

Ebben a bejegyzésben az M-szériás fegyverekről ejtünk néhány kósza gondolatot (fontos leszögezni, hogy az itt olvasott tapasztalatok mind egyéniek).

Vágjunk bele! ;)

A személyre szabhatóság:

Maga a replika RIS/RAS felszereléssel a legtökéletesebben személyre szabható. Itt konkrétan a fegyver előagyáról van szó.

ris_gp_wp15_lg.jpg
Nos a képen egy M4A1 front set látható, bár a játékosok körében nem igazán elterjedt, mert az első megbontás után lötyögőssé, instabillá válhat! Mint látjátok, a 20mm-es szereléksín 4 oldalon körbefogja az előagyunkat, ezért a kiegészítők felszerelése szinte megszámlálhatatlan módon történhet. 

Nagyrészt ha RIS rendszerrel operálunk, akkor az M-szériás upperek mindegyike 20mm-es szereléksínnel van szerelve, ezáltal a replikánkon a célzást segítő optika 100%-ig személyre szabható. 

m4carbine.jpg
Ezen a képen az előbb leírtak, remekül kivehetők.

Az állítható tus. Hát nekem ebbe a fegyverbe ez a mindenem. Remekül testre szabható mind nyílt terepen mind épületharcászaton (későbbiekben CQB). A tus hossza 6 fokozatban állítható. Az állításhoz nincs szükség semmi szerszámra, a másodperc töredéke alatt állítható. A tuscsővel ellátott modelleken a tus cserélhető, és ehhez sincs szükség komolyabb hozzáértésre. 

Maga a replika nem teljesen lesz  balkezes játékosoknak a barátja, ugyanis a tűzváltó és a tárkioldó csak jobbkezeseknek van kialakítva. Viszont kellő gyakorlattal (és egy kétkezes tárkioldóra való átalakítással) megszűnik ez a probléma. Itt leszögezném hogy én balkezesként használok M-szériát és az Istenért sem cserélném le.

A tárcsere. A tárejtős rendszer miatt a teljesen kiürült tárunkat kellő gyakorlással, a másodperc töredéke alatt tudjuk teletöltött tárra cserélni. 

Az M-szériás replika megbízhatósága és hátrányai:

Az M-es replikák olcsóbb kategóriában igen sok törődést igényelnek. Viszont ez kiküszöbölhető egy márkásabb replika vásárlásával.Kellő figyelemmel, és ráfordítással igazán megbízható társa lesz a játékosnak, hiszen egy ilyen replika felturbózza a játékos loadout-ját. 

A replika a V2 gearbox miatt kényes egy picit, de itt megint csak azt tudom mondani, hogy vannak módszerek amivel meg lehet hosszabbítani replikánk élettartamát. Az M-szériák nagynak mondható betegsége a motortartó bak nélküli rendszer, ezért a motormagasság néha elállítódhat, és ha nem vesszük észre időben(bár ez nehéz) akkor komoly károkat okozhatunk a gearboxunkban és a motorunk fogaskerekén.

Saját tapasztalatok:

Pályafutásom első 3 hónapjában játszottam g36-al... azóta egy pár M-es megfordult a kezemben.(A puding próbája is az evés) Volt dolgom CA,Specna,Dboys,ASG,G&G,ICS,Tokyo Marui replikákkal, de mindegyik a maga módján jó. Jelenleg egy Specna MK18mod1 a fegyverem de még az idén vásárlásra kerül egy ICS m4a1. Én ha újra kezdhetném, akkor egyből M-szériával kezdenék. Nekem egy örök szerelem marad.

Köszönöm a figyelmet.

Hawk

 

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://raptors.blog.hu/api/trackback/id/tr4311946115

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

alien 2016.11.11. 00:16:20

Ja az enyémre az van irva desert eagle a tiedre meg replika.
süti beállítások módosítása