2016. november 07. 09:35 - Raptors Airsoft Team

Raptors BB.

 

Szóval a BB típusok. Először induljunk el súly szerint.

A legkönnyebb a 0.12 grammos golyó, ilyet általában búcsúkban, kirakodó vásárokban lehet hozzájutni. Ezeket replikákhoz nem szoktuk használni,mert a minőségtelen BB tönkreteheti hűn szeretett replikánkat, viszont airsoft gránát készítésénél, vagy vásárolt gázos gránátoknál ezt érdemes alkalmazni.

A következő a 0.20-as BB, elsősorban a kronózáshoz(a replika torkolati energiájának méréséhez) használják, van aki játékokhoz is használja, elsősorban alacsony torkolati energiával rendelkező replikákhoz(300-350FPS) ajánlatos használni, mert nincs akkora lőtáv veszteség, viszont a pontosság és a stabilitás igen csak romlik ezen lövedék használatával.

Túlnyomó rész a 0.25 grammos lövedéket használják a játékosok, a legtöbb replika kapacitásához ez a legtökéletesebb választás.Ugyanis ezen lövedék 350-380 fps között a legkiválóbb lőtáv-stabilitás arányt hozza
Azonban, vannak olyan replikák amik erősebbek egy átlagos replika erejénél(itt a 360+- FPSről van szó) itt már egy kevésbé elterjedt súlyú lövedéket hoznék fel, ez pedig a 0,28gramm. Az imént említett 0,28-as BB (jelenlegi példa a saját fegyverem egy Specna MK18mod1) 387FPS (+-2FPS) 0,25-ös bb-vel 50 méteren mell alak szórással. 0,28-as bb-vel viszont 48 méteren tenyérnyi a szórás.

A nehéz BB-k 0.30 grammtól kezdődnek, ilyenek valamint az ennél nehezebb lövedékek kerülnek a 450FPS feletti DMR, illetve Sniper replikába. Itt most ki is emelném azt, hogy a lövedék márkájának és súlyának kiválasztása tapasztalati elven alapul!!! Fontos leszögezni azt is, hogy a lőtáv, nem a torkolati energia növelésével arányosan nő. 

Most hogy áttekintettük milyen nehézségű lövedékek vannak, nézzük meg mik a fontos követelmények még.

Fontos hogy a lövedék kellően polírozott legyen!!!!! Ugyanis az olcsó, nem megfelelően polírozott lövedék nem megfelelő társ a harcokban, és mint már leírtam, csak tönkre teszi a replikánkat. 

 

A lövedékeket típusuk alapján is csoportosítjuk:

Normál hagyományos BB (sima fröccsöntött műanyag, polírozással, a hibák kiküszöbölése miatt.)

Bio BB (a zacskó felbontása után lebomlik a környezetben,átlagosan 2-4 év leforgása alatt)

 Tracer BB (ezt éjszakai játékokon szokás használni) a Tracer BB egy kompozit keverék, ami erős fény hatására foszforeszkál, ezért a BB lövedék nyomjelző hatással operál. Kedvelt lövedék, mert az a lézer show ami egy tűzharcnál keletkezik, felbecsülhetetlen.

maxresdefault.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://raptors.blog.hu/api/trackback/id/tr1911938509

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása